رحیم مغینمی در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز بیان داشت: هدف از اجرای این طرح بررسی امکان پرورش تاسماهی با بهره گرفتن از ظرفیت آبی رودخانه کارون در دوره یک ساله بود.
وی افزود: تعدادی فیل ماهی با وزن متوسط 500 گرم در اواخر مهر 1388 به بخش آبزی پروری معرفی شدند، ابتدا ماهیان با شرایط موجود از نظر دمایی، غذایی و شرایط فیزیک و شیمیایی آب آداپته شدند.
مدیر کل شیلات خوزستان خاطر نشان کرد: با وجود همه مشکلات پیش آمده در این طرح، ماهیان پس از گذشت یکسال به وزن متوسط سه هزار و 320 گرم رسیدند. پیشینه وزن فیل ماهی پرورشی چهار هزار و 120 گرم در یک دوره یک ساله در این طرح ثبت شد.
این مقام مسئول در اداره کل شیلات خوزستان تاکید کرد: با توجه به موفقیت به دست آمده در شرایط اقلیم اهواز با استفاده از آب رودخانه کارون می توان این انتظار را داشت که با برنامه ریزی بهتر، موفقیت بیشتری در ماهیان خاویاری در آب و هوای خوزستان به دست آید و در آینده نزدیک پرورش دهندگان ماهی در خوزستان به پرورش ماهیان خاویاری بپردازند.
مغینمی همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر سالانه 52 هزار تن ماهی از آب های استان صید می شود، ادامه داد: 11 اسکله صیادی در استان وجود دارد که بیش از دو هزار و 70 فروند شناور و جمعیتی بالغ بر 37 هزار نفر صیاد در این اسکله ها فعالیت می کنند. هم اکنون برای 49 هزار نفر شغل ایجاد شده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 93 واحد فعال و 10 واحد غیر فعال از کنسروسازی تا شناورسازی در استان وجود دارد، گفت: شش مجتمع آبزی پروری در استان وجود دارد که ظرفیت اسمی آنها 781 مزرعه است و 289 مزرعه فعالیت می کند و فقط نیمی از ظرفیت اسمی مجتمعها در حال فعالیت است و در صورت بهره برداری کامل از آنها برای 10 هزار و 300 نفر شغل ایجاد می شود.
نظر شما